Sokaknál kicsapta a biztosítékot a sok kirgiz vendégmunkás mezítláb, a berényi piac asztalain

Megosztás

Sokrétű vita és mérgelődés alakult ki a Jászberénybe már korábban tömegesen (és jó eséllyel szervezetten) behívott külföldi vendégmunkások miatt. Van, akit elborzaszt a mezítláb a piac asztalain való üldögélésük és más, saját kultúránkkal nehezen összeegyeztethető viselkedésük, másokat továbbra is az bosszant, hogy távol-keleti népek férfi tagjai veszik el a munkahelyeket és nyomják le ezzel a fizetéseket.

Csak egy kép, semmi más, de Szabolcs képe után azonnal hosszas, többnyire mérgelődő beszélgetés alakult ki a közösségi médiában. A posztoló szarkasztikusan azt írta, örül annak, hogy ennyire otthon érzik magukat ezek a kirgizek. Többen a mobiltelefon és az energiaital mellett észrevették, hogy a jászberényi piac asztalain vannak mezítláb, ahogy ez az elmondások szerint mindennapos esemény.

Renáta például úgy fogalmazott, “undorító, a benzinkútnál, a parkokban ugyanígy ülnek! Szigorúan mezítláb!” Mások inkább azt emelték ki, hogy a külföldről érkező vendégmunkások az utóbbi években úgy szállták meg (most már kifejezetten Orbán Viktor kezdeményezésére és hívására) a magyarországi munkahelyek nagy százalékát, hogy éppen ennek megtörténtével rémisztgetett a Fidesz nagyjából 6-8 évvel ezelőtt, erre építette fel több kampányát is sikerrel.

De ahogy változnak az idők, úgy változik a Fidesz kommunikációja is, a migránsból vendégmunkás lett, az üldözendő elemekből szívesen látott munkások – akik a hozzászólók szerint arra is jók, hogy jóval alacsonyabban tartsák a fizetések szintjét (Jászberényben is), mint amit a magyarok megérdemelnének. Erről még népszavazást is tartottak néhány éve, így hozzászóló így fogalmazott. “Nem a cégek a hibásak, hanem az ország vezetői akik támogatják ezt! És anno a legtöbben országos szinten arra szavaztak, hogy nem akarnak más nemzetiségű embereket itthon látni, jelenleg pedig ez a helyzet.”

Többen megemlítették, hogy vajon ezek a vendégmunkások is szavazhatnak majd június 9-én Jászberényben, ahogy a “menekült” venezuelaiak az ominózus fővárosi kerületben? A kormánypárti szavazók pedig iránymutatást kapnak Orbánék propagandájától, hogy most éppen gyűlölni kell a más országból érkezőket, vagy szeretettel fogadni. Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2024.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek